Hybenmarmelade (AV!)

IMG_3120

Jeg har været på landet i en vejkant og plukket hyben. De stikker, hvis ikke man er forsigtig, og det var jeg ikke. Derfor AV! Tag de mellem- og mørkeorange, og tag de største, for de er nemmere at håndtere , når du renser dem bagefter.

Bagefter sad jeg i to timer, skar over og pillede midten fri for kerner. Til det formål fik jeg et par gummihandsker, for ellers kommer det til at klø ret voldsomt. Det er hyggeligst, hvis du har en at snakke med imens – det havde jeg og tiden fløj.

IMG_3117

IMG_3118

Jeg lavede en lille rutine: skar top, bund hvis nødvendigt, af en håndfuld hyben, skar dem over på midten og kradsede kerner og midte ud med en teske. Derefter blev de skyllet, og samtlige halvdele tjekket for orm – vi fandt ud af at se selv svømmer ud i vandet ret tit haha 😉

Grundopskriften kom fra mormor, men hun nævnte også æbler som en ganske udmærket smagskompagnon til de mange hyben. Det må blive næste år, for – ja! Jeg tør med sindsro i stemmen påstå at knap 4 kg marmelade med hyben er rigeligt til et år, selv når det er fordelt på flere husstande.

Vores opskrift blev som følger – den afveg lidt fra mormors i mængder, fordi vi havde så mange hyben, men den smager godt 🙂

IMG_3124

Hybenmarmelade:

1500 g rensede hyben
350 g udblødte tørrede abrikoser
3 appelsiner
1 citron
2 kg sukker
Atamon

IMG_3133

Rens hybene, hvis det ikke er gjort. Hak alt gennem en kødhakker ned i en gryde, tag en ske, sæt gryden påmindelse varme og rør sukker i (eventuelt ad flere omgange. Ellers får man nemt sukker ooooveralt). Varm stille og roligt op til kogepunktet, rør imens. Det tager noget tid. Lad koge i 15 minutter, rør ind imellem. Klargør dine glas imens (kogende vand, atamon). Kom marmeladen på glas – og et violá.

IMG_3143

IMG_3154

Forestil jer den i selskab med flødeslum og marengs! Eller som syltetøjet i skufkagen! ØJ.

Reklamer

One response to “Hybenmarmelade (AV!)

  1. Pingback: Bagels | Värsgo·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s