Italiensk ricottakage

DSC02281

Når man får en fiks idé. Jeg havde en rest ricotta til overs. For et par år siden lavede jeg den her kage første gang, og den er så lækker og  svampet – og indeholder stadig chokolade. Jeg havde kun ét æg, gad ikke købe ind og det ene æg passede i øvrigt fint til de 100 g ricotta. Ergo blev opskriften divideret ned, som så mange gange før. Og den passede. i. min. bagering.

Du kan evt. eksperimentere ved at skifte ricotta ud med skyr. eller creme fraiche. eller almindelig friskost. eller skifte citron ud med appelsin. eller lime. brug hvad du har. Gang med 4 hvis du vil lave en kæmpekage til en almindelig springform.

Ricottakage:

100 g ricotta
1 æg
45 g sukker
1/2 tsk vanillesukker
1 spsk hvedemel
20 g finthakket mørk chokolade
revet skal af en 1/2 citron
1 knivspids fint salt

Del ægget i blomme og hvide. Pisk hviden helt stiv med salten. Pisk blomme og sukker sammen i en anden skål til du har lys, fin æggesnaps. Tilsæt skal, vanillesukker og hvedemel. Pisk. Tilsæt ricotta. Pisk. Tilsæt chokolade. Pisk. Ikke grundigt, bare så det er blandet sammen. Find en dejskraber og vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen. Kom i en form (*host* bagering *host*). Bag ca. 30 min ved 170 grader.

(overvej det smarte i at piske hvider før blommer/sukker. så behøver du ikke vaske piskerisene op inden du får videre. hæh!)

collage2

collage

collage3

collage4

Reklamer

4 responses to “Italiensk ricottakage

  1. Jo flere gange du finder din *host* bagering *host* frem. Jo sværere får du ved at komme ud af en *host host* badering 😉 ha ha..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s