Syltede blommer

blom2

Endda to slags! En karamel-én og en sukkerlage-én. Sååå nemt. I begge tilfælde har du skyllet de rengjorte glas i kogende vand og atamon først. Så stopper man dem til randen med halve, udstenede blommer.

Så koger du lagen.

Karamel-lage til syltede blommer:
2 dl sukker
3 dl vand
en skvis eddike

Lad  sukkeret smelte i bunden af en gryde for middel/høj varme. Når det er fint brunt, så hæld vand over og rør den ind i det smeltede sukker. Tilsæt en skvis eddike til sidst (en halv hættefuld-agtigt), og hæld over blommerne. Luk. Vent. Spis dem om nogen tid.

Sukker-lage til syltede blommer:
2 dl sukker
2,5 dl vand
en skvis eddike

Hæld sukker og vand op i gryden, lad stå for middel/høj varme indtil sukkeret er smeltet. Tilsæt eddike (se ovenfor) og hæld over blommerne. Luk. Vent. Spis om nogen tid.

blom1

Jeg tænker at bruge dem til en tærte engang. Eller spise dem med is. Eller flødeskum eller råcreme (total hverdags-barndoms-dessert!). Eller hvis jeg var den type, så måske til morgenmad ovenpå youghurt. Men de skal altså lige stå nogen tid først. Tror måske jeg ser til mine om en tre ugers tid.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s