Medaljer

DSC02462

Min far havde fødselsdag, og min evige kærlighed til snask i kage kommer fra ham. Og når der er fødselsdag, skal der også være kage. Det blev medaljer. Det ser svært ud, men det er det slet slet ikke. Måske lidt besværligt. En medalje består af 5 dele: mørdej, creme, syltetøj, glasur og flødeskum – og de er hurtige at overkomme.

Medaljer:

33 minimedaljer – eller 10 af almindelig størrelse.

Mørdej:
150 g smør
100 g flormelis
280 g mel
1 æg

Jeg brugte min foodprocessor, for den er genial, når man helst ikk vil røre ved eller ælte dejen (Og det vil man ikke med en mørdej). Først smør, flormelis og mel. Rør til det er blandet og ligner fin savsmuld. Tilsæt ægget og rør lige nøjagtig til dejen er samlet i klumper. Saml den til én stor klump på bordet foran dig, pak ind i husholdningsfilm og på køl. Mindst 1 time, sagtens til dagen efter.

Når du skal bage, så rul dejen ud til en 5-6 mm. Stadig ingen æltning! Tag en passende størrelse udstikker (eller udstikkerting) og stik dejen ud. Bag medaljerne i 8 minutter ved 190 grader.

Creme:
30 g maizena
2 æggeblommer
40 g sukker
1/2 vanillestang (kornene mast ud i lidt sukker)
1 dl fløde
1,5 dl letmælk

Bland alt i en gryde. Varm op ved middelhøj varme. Pisk konstant. Når cremen er tyknet hælder du den over en skål, dækker med husholdningsfilm og smider i køleskabet mindst to timer. Jeg ventede til dagen efter.

+
Syltetøj

Flødeskum af 3 dl fløde
Glasur
Noget fint til pynt. Jeg brugte vindruer, for jeg var for nærig til hindbær.

Saml medaljen sådan: Del mørdejspladerne i 2 dele. På den ene halvdel sprøjter du flødeskum i en kreds langs kanten. Den anden halvdel kommer du glasur på, også med sprøjtepose helst. På den halvdel med flødeskum sprøjter du creme i midten, og lægger en klat syltetøj i toppen. Kom låg (den halvdel med glasur) på allesammen. Pynt med en roset af flødeskum på toppen og et friskt bær. Eller en vindrue. Eller en anden ting.

collage

collage3

collage2

 

Reklamer

One response to “Medaljer

  1. Pingback: Småbitte hindbærsnitter | Värsgo·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s