Fedtebrød

20131031-082045.jpg

– eller Søren Ryges yndlingssmåkage. Og den småkage, jeg kan komme i tanke om med det klammeste navn. De er så nemme og ligetil at lave, færdige på ingen tid og for mig også specielt en julesmåkage. For et par år siden så jeg i fjernsynet at man spurgte folk hvad deres yndlingssmåkage var, og stort set alle svarede vanillekranse. Forstå mig ret – de er også lækre. Men lidt kedelige i sammenligning med fedtebrød, som både har smag fra kokos – og når man er i det humør også rom.

Jeg fik lyst til dem efter en tur i midtbyen, hvor de efterhånden er ved at gøre klar til jul, og derfor forlanger 20 kr for 5(!) fedtebrød. De er store godtnok, men det betaler jeg altså ikke. Ser man på det på den måde, gik jeg i køkkenet for at spare penge 😉

Som det ses har jeg fået en vane med at bruge margarine. Og det kan man altså sagtens.

Fedtebrød:

75 g sukker
75 g kokosmel
125 g hvedemel
125 g margarine (eller smør)
1/4 tsk hjortetaksalt

flormelis, vand, evt romsessens (eller rigtig rom)

Tænd ovnen på 200 grader. Kom alt i skål og ælt dejen sammen. Det tager ca. en sangs tid (jeg hørte radio, mens jeg bagte). Kom dejen ud på et bord (det behøver ikke mere mel) og del dejen i 4 lige stor dele. Tril hver del til den er ca. 30 cm lang, sørg for den er jævn. Mas dejen flad med håndfladen til den er 3-4 cm bred og bag 10-12 minutter.

Lad kagerne køle af ca. 10 minutter, mens du rører glasuren. Smør den på kagerne og skær dem ud i den størrelse du ønsker dig.

20131031-082054.jpg

20131031-082101.jpg

20131031-082111.jpg

Skriv en kommentar