Vanillekranse

20131122-074400.jpg

Den eneste opskrift på vanillekranse, som dur – hvis du spørger mig – stammer fra min oldemors bog. Den er simpel simpel simpel. Hvis man have lyst kunne man da godt smide noget mandelmel eller hakkede mandler i, men jeg foretrækker når vanillekranse smager mest af vanille. Så konservativ er jeg. Ligesom jeg foretrækker at stave vanille med vanille fremfor vanilje. Så det her er ikke vaniljekranse – selvom jeg tror retskrivningsordbogen ville være uenig 😉

Portionen giver nok en 50-60 stykker. Jeg har ingen kødhakker, og havde ikke fået lånt mig frem til en – og dejen er alt for tyk til sprøjtepose, så jeg tyede til håndfladerne. Det fungerede fint, men jeg kan bedre lide når de er fine og stjerneformede haha 😀 For at samle dejen er det nemmest bare at arbejde med hænderne.

Vanillekranse:

160 g smør
130 g sukker
kornene fra 1 vanillestang
230 g mel
2 æggeblommer

Mas kornene ud i lidt sukker, og nulr smør ud i sukker og mel. Saml med æggeblommen. Dejen er gladest når den lun – ergo nemmest at trille, når du har æltet den lidt i hænderne. Så enten tril eller kør dejen gennem kødhakker med stjernetyl. Saml vanillekransene ad stykker på 11-12 cm. Bag dem ved 190 grader i 6-7 minutter.

20131122-074329.jpg

20131122-074336.jpg

20131122-074342.jpg

20131122-074348.jpg

20131122-074355.jpg

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s