Pebernødder

20131217-103752.jpg

*for english see below*

Jeg havde virkelig ikke troet det. Pebernødder er jo kedelige. Men så fik jeg én og fik lyst til til at bage dem. Mine har konsistens som Karen Volfs, men er kun mildt krydrede i sammenligning.

Fordi pebernødderne er krydrede er det også en af de former for bagværk hvor man ligeså godt kan bruge margarine, hvis man spørger mig. Man kunne også skifte mælk ud med fløde, men jeg synes ikke pinedød julen skal være så fed. Det gør man jo efter temperament.

Pebernødder:

125 g smør
125g  sukker
235 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1/2 tsk peber
1/2 tsk stødt ingefær
1/2-1 dl mælk

Bland alle ingredienser i en skål, men hold halvdelen af mælken tilbage. Ælt dejen med hænderne. Det tager lidt tid før den samler sig, tilsæt resten af mælken hvis det er nødvendigt. Dejen behøver altså ikke æg. Rul dejen ud i pølser og skær ud i passende små stykker. De hæver jo så de behøver ikke være større end en ringfingernegl. Bag ved 190 grader i 7-9 minutter til de er gyldne.

____

I would have never thought so – I really think these small “peppernuts” are boring – but this recipe made me eat one more – and one more – and one more after that. As to that it is a good thing, that I usually make small portions 😉

Since my cookies is so seasoned so well, you might as well use margarine instead of butter. You could also use cream instead of milk – that’s for you to decide. All spices are powdered.

Pebernødder:

125 g butter
125 g sugar
235 g flour
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
1/2 tsp black pepper
1/2 tsp ginger
1/2-1 decilitre milk

Mix all ingredients in a bowl, but keep half of the milk aside. Work the dough with your hands. It will take time – add the rest of the milk if necassary. You may think the dough needs eggs – it does’nt. Roll the dough into tiny round pieces and bake them 7-9 minutes until they have a light brown colour at 190 celscius degress.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s