Sådan // How

Bagningens hovedregel: Tænk logisk og prøv dig frem.

Men når så det er sagt…

  • de fleste ingredienser fungerer bedst ved stuetemperatur (med mindre opskriften siger noget andet 😉 )
  • margarine kan altså godt erstatte smør. Det er billigere, selvom smagen er lidt anderledes.
  • er jeg utålmodig, hæver jeg gærdeje i ovnen: Tænd på 50 grader og læg dejen på pladen. Hold øje. Dejen kan godt blive lidt udtørret i overfladen, især hvis der ikke er fedtstof i, men det går i en snæver vending.
  • jeg har 2 slags mel: Jeg køber den dyrere Glutenmel (eller den fra Amo i den gule pose) når de er på tilbud og bruger den til gærdeje (gær og gluten er gode venner, og hævningen bliver så fin), men i bagepulver-deje er den billigste mel helt fin.
  • æggehvide er ikke det eneste der kan klistre. Det kan vand også.
  • man behøver ikke pensle gærdeje med æg, men de bliver finere af det.
  • jeg gemmer glas fra oliven, sild, marmelade og alt muligt andet til når jeg laver sirup, gelé og den slags. Mærkatklister ryger af med lidt rensebenzin.
  • i nogen opskrifter kan mælk erstattes af fløde og omvendt.
  • hvis der står vanillestænger i opskriften kan du overveje om du vil bruge dem selvom der står vanillesukker.
  • brug usprøjtede citroner, når du skal bruge skal (høhø).Fotor0704120057First rule of baking: Think logic and don’t be scarred of trying
    But…

    • most ingredients are at their best at room temperature (unless the recipe tells otherwise 😉 )
    • if I’m impatient I often let yeast doughs rise in the oven. Turn the oven on on 50 celcius degrees, put your dough on a plate – and keep an eye on it. It may become a bit dry on the surface, especially if the fat content is low, however – I only do it if it is necassary (e.g. if I’m impatient)
    • egg white may function as “food glue”, but sometimes water functions fine too
    • you don’t have to egg-wash your bread but it makes it soo nice and shiny
    • i always wash and keep old yars and glasses that came with olives, marmelade etc – and then I use it for my own jams, jelly, syrups or some fourth or fifth type of sweet thing. the old stickers can be rubbed of using a tiny tiny bit of benzine.
    • if you only have milk it can in many many recipes replace cream. Or cream may replace milk. But never when you use whipped cream though 😉
    • you don’t have to always use vanilla pods. extract or vanilla sugar may just do it.
    • use eco-lemons if you use the rind. otherwise you may eat your amount of pesticides (ew!)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s